Köpvillkor

Allmänt

För dig, som är privatperson, gäller Distansavtalslagen (se nedan angående ångerrätt) samt Konsumentköplagen, som har strikta bestämmelser, vilket innebär att lagen gäller, trots att du har avtalat om något annat.
För företag, inklusive enskilda näringsidkare, gäller Köplagen, som är dispositiv, vilket innebär att avtal mellan företag gäller i första hand före lagen.

Vi följer Personuppgiftslagen (PUL). När du, som är privatperson, registrerat dig och gjort din beställning, godkänner du också att vi lagrar och använder dina personuppgifter i vår verksamhet för att på bästa sätt kunna fullföra våra åtaganden gentemot dig. Vi skyddar dina uppgifter enligt GDPR och du har rätt att få ta del av uppgifterna samt att få dessa raderade om du så önskar.

Skulle något villkor befinnas ogiltigt enligt vad som gäller enligt svensk eller EU rätt ska detta inte innebära att köpvillkoren i sin helhet blir ogiltiga utan det ogiltiga villkoret ska i så fall ersättas med likvärdig lagenlig text.
Opan Group AB, orgnr 559155-7706,  friskriver allt ansvar av användande och montering av produkter. Du som användare ansvarar för att produkt/produkter används på korrekt och lagligt sätt samt att det installeras på korrekt sätt enligt tillverkarens föreskrifter. 

Förädlade produkter, t.ex. en t-shirt med eget tryck, kan ej returneras efter godkänd korrektur. Såvida inte produkten innehåller uppenbara fel.

Beställning

För att beställa måste du vara 18 år, är du under 18 år, be någon av dina föräldrar lägga beställningen i sitt namn.
Alla betalningar tillhandahålls av Klarna, oavsett om du är privatkund eller företagskund, men du kan givetvis betala med kort direkt genom Klarna.

Betalning & leverans

När du lagt varor i varukorgen och går till kassan, framgår vilket betalningssätt som gäller, om priserna är inklusive eller exklusive moms samt vilken moms som i givet fall gäller. Leverans kommer att ske inom 7-10 arbetsdagar såvida det inte framgår vid beställningen att leveranstiden är längre. 

Utöver priset kan det tillkomma kostnader för frakt, när man betalar sin order med kort, Klarna eller Swish är frakten f.n. 100:- exkl. moms. Vid faktura tillkommer den faktiskta fraktkostnaden. 

I webbutiken kan varor eventuellt vara markerade med leveransindikering. Vi förbehåller oss rätten att stryka ej levererbar vara från din order med prisavdrag för densamma. Önskar du beställa annan, likvärdig vara, är detta att betrakta som en ny order. Om du önskar avbeställa en vara på grund av dröjsmål med leveransen, är detta möjligt att göra fram till dess att varan effektuerats, dvs faktura eller frakthandling har skapats. Delleveranser sker endast på din begäran och medför ytterligare fraktkostnad för dig.

När du gör din beställning framgår det i kassan vilket leveranssätt, som gäller. Det är ditt ansvar att se till att adressen, som du angett vid beställningstillfället, är korrekt. Leverans sker endast inom Sverige, om inte annat anges.

Ångerrätt

Du har enligt köplagen 14 dagars full ångerrätt när du handlar av oss. Ångerperioden löper ut 14 dagar efter den dag som du:

- Har tagit emot din vara eller
- Tar emot den sista varan när det gäller ett avtal där det ingår flera varor som har beställts i en och samma order, som har levererats separat.

Ångerrätt: Här returneras varan oanvänd och i originalförpackning, hela köpeskillingen återbetalas.
Produkter som bearbetats med personlig design, fråntas ångerrätten efter godkänd korrektur.
Du måste meddela oss inom 14 dagar efter mottagandet av varan om du ångrar ditt köp. Skicka ett e-postmeddelande till info@knegarn.se. I mailet ska du tydligt informera oss om att du vill utnyttja din ångerrätt.
Detta gäller endast varor i obruten förpackning som inte har använts. Du kan inte ångra dig bara genom att vägra att ta emot varan utan att ge oss ett tydligt besked om detta. Det är du som köpare, som står för returfrakten till oss.

Återbetalning av köpeskillingen: Om du använder din ångerrätt återbetalar vi alla belopp som vi fått från dig, exklusive leveranskostnader, utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst inom 14 dagar från den dag, som vi får ett meddelande om ditt beslut att ångra detta avtal.
Vi återbetalar alltid med samma betalningsmetod som du använde vid den ursprungliga transaktionen, om inget annat avtalas.

Övrig info

Knegarn.se drivs och ägs av Opan Group AB. Knegarn.se har ingen fysisk butik.
Opan Group AB har sin registrerade bolagsadress på Mötterudsvägen 4 , 671 34 Arvika.